Bekijk foto's van Maalderijstraat 6 DEVENTER
Bekijk foto's van Maalderijstraat 6 DEVENTER
Bekijk foto's van Maalderijstraat 6 DEVENTER
Open gallery
Fotoés van Maalderijstraat 6 DEVENTERFotoés van Maalderijstraat 6 DEVENTERFotoés van Maalderijstraat 6 DEVENTERFotoés van Maalderijstraat 6 DEVENTERFotoés van Maalderijstraat 6 DEVENTERFotoés van Maalderijstraat 6 DEVENTERFotoés van Maalderijstraat 6 DEVENTERFotoés van Maalderijstraat 6 DEVENTERFotoés van Maalderijstraat 6 DEVENTERFotoés van Maalderijstraat 6 DEVENTERFotoés van Maalderijstraat 6 DEVENTERFotoés van Maalderijstraat 6 DEVENTERFotoés van Maalderijstraat 6 DEVENTERFotoés van Maalderijstraat 6 DEVENTERFotoés van Maalderijstraat 6 DEVENTERFotoés van Maalderijstraat 6 DEVENTERFotoés van Maalderijstraat 6 DEVENTERFotoés van Maalderijstraat 6 DEVENTERFotoés van Maalderijstraat 6 DEVENTERFotoés van Maalderijstraat 6 DEVENTERFotoés van Maalderijstraat 6 DEVENTERFotoés van Maalderijstraat 6 DEVENTER

Maalderijstraat 6 7411 CK DEVENTER

Verkocht

Uitgelichte kenmerken

  • 280 m3 wonen
  • 2 slaapkamers

Omschrijving

Riant 3-kamer appartement, ca. 115m2, gelegen op de 2e verdieping van het rijksmonumentale en voormalige pakhuis “DE IJZERMOLEN”. Gelegen in de geliefde oud industriële Raambuurt aan de rand van het stadscentrum en nabij de rivier De IJssel. Supermarkt, winkels, restaurants en bioscoop zijn binnen handbereik van het shoppingcenter De Boreel. Het pakhuis werd gebouwd in 1904 en is in 2008 geheel gerenoveerd en omgebouwd tot een luxe en bijzonder appartementencomplex. De Raambuurt in Deventer is een gerenoveerde stadswijk met een industrieel monumentale sfeer van weleer.

Voorzieningen en indeling;

Begane grond:
Centrale afgesloten hal met eigen brievenbussen en intercom systeem met toegang tot privé berging voor opslag, alsmede een centrale fietsenstalling. (stopcontacten en verlichting aanwezig). Via het trappenhuis of lift is er toegang tot de 2e etage met centrale hal voor 3 appartementen. De entree doet gemoedelijk aan en is bijzonder licht door de grote gietijzeren ramen.

Appartement:
Entree, hal met garderobe. Aan de hal grenzen twee slaapkamers, een inpandige berging, luxe badkamer met doorgang naar balkon en een separaat toilet. De hoofdslaapkamer is circa 15 m², 2e slaapkamer circa 9 m². Royale woonkamer met open keuken, circa 62 m². De open keuken is eigentijds en modern, in hoogglans wit, RVS en voorzien van wasemkap, gaskookplaat en vaatwasser. De badkamer is o.a. voorzien van vloerverwarming. In de inpandige berging hangt de CV ketel (Hr Combi 2008) en mechanische afz. Tevens is hier een aansluiting voor de wasmachine. De wanden zijn voorzien van strak stukwerk en wit afgewerkt. Verder zijn vrijwel alle ruimtes voorzien van ingebouwde verlichting-spots. De woning is voorzien van brandalarm.

Actieve VVE met een maandelijkse bijdrage van ca. € 160,- per maand t.b.v.: opstal/glas-verzekering, reserveringen voor onderhoud gebouw en lift, alsmede schoonmaak alg. ruimte, verlichting alg. ruimte en glasbewassing.
Parkeren middels vergunning via Gemeente, kosten ca. € 100,- per maand.

Geschiedenis van het gebouw:
Op de hoek met de Raamstraat, staat rechts het meest opvallende, pas gerenoveerde gebouw van de N.V. Deventer IJzergieterij en Machinefabriek v/h J.L. Nering Bögel & Co. Dit gebouw, het grote modelhuis van de gieterij, is ruim voorzien van muurankers, naar hun vorm schotelankers genoemd. Deze ankers waren wel zo ongeveer het simpelste voorbeeld binnen de enorme variëteit aan producten welke werden vervaardigd door Nering Bögel. Men maakte alles van markthallen tot vuurtorens, van stoomketels tot volledige strokarton- of suikerriet- verwerkingsinstallaties, van putdeksels via lantarenpalen, grafmonumenten, benzinepompen en fonteinen (zoals te zien is op de Brink) tot machines in alle soorten: van drukpersen tot kleine locomotieven. Het modelhuis bevatten het kapitaal van de fabriek: de mallen of modellen van al deze producten lagen hier in rekken geordend opgetast.
Nering Bögel sloot na 176 jaar in 1932 haar poorten als gevolg van de grote crisis. Na 1933 vestigde de Maalderij Schepers zich in het gebouw. Deze gaf zijn bedrijf de hier wel passende naam, waarmee de mensen in Deventer de gieterij al vanaf 1755 aanduidden: Izermölle, hier vernederlandst tot het opschrift dat u ziet. Na de restauratie heeft hier de Kunstsmederij van Willem Jonkers III haar intrek genomen. Er wordt nu met een ander soort ijzer
gewerkt: ambachtelijk smeedwerk in alle soorten.

Kenmerken

Prijs
Verkocht
Bouwvorm
bestaande bouw
Soort woonhuis
portiekflat
Soort bouw
appartement
Bouwjaar
2008
Inhoud
280 m3
Woonoppervlakte
115 m2
Ligging
in centrum, in woonwijk,
Aantal verdiepingen
1
Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Garage
geen garage
Status
Verkocht
TiaraID
3934043

Droomhuis kopen met Go! Makelaars?